De aanmelding bij onze rijschool.

 Voordat je een proefles gaat doen willen wij graag dat:

– je geslaagd bent voor je theorie of in ieder geval bent begonnen met leren.
– je gezondheidsverklaring is ingevuld en goedgekeurd.
– je onze rijschool gemachtigd hebt.

Dit doen wij omdat je tijdens het autorijden het zo veilig mogelijk wilt houden en dan is het wel prettig als de leerling zelf ook al dingen als borden en voorrangssituaties herkent.

Verder komt het regelmatig voor dat leerlingen langer over hun theorie doen dan verwacht waardoor we de lessen moeten pauzeren, wat weer als gevolg heeft dat het extra lessen kost om weer op niveau te komen. Om diezelfde reden willen we graag dat je je gezondheidsverklaring al invult. Is er medisch iets aan de hand, ben je namelijk zo maar 3 maanden verder voordat hij goedgekeurd wordt, wat dan ook vaak een pauze in de lessen geeft. Zonder goedkeuring kunnen we geen examen inplannen.

Je kunt je gezondheidsverklaring invullen op mijn.cbr.nl deze kost 44,50, hier kun je ook onze rijschool machtigen. Om te machtigen moet je ons rijschoolnummer invullen dit is 1262F0. Wanneer je dit gedaan hebt kunnen wij je toets en examen inplannen wanneer gewenst, en hebben we geen onderbrekingen die te voorkomen waren.

Heb je geen lesmateriaal of heb je moeite je theorie te halen. Kijk even op onze theorie-pagina.

De Proefles

Je bent nu klaar om te gaan rijden! 

De proefles is eigenlijk je eerste les blok van 100 minuten, hier maak je de eerste meters op een rustig terrein en maak je kennis met de auto en je instructeur. 

In deze proefles willen we je graag goed leren kennen en krijg je uitgebreide uitleg over het autorijden. Natuurlijk mag je ook gaan rijden en hierbij kijken we hoeveel gevoel je al hebt voor het autorijden en geven we je hints of tips om je te helpen maar ook om te kijken of je dingen snel oppakt. 

Je betaalt bij ons €50,- voordat we een proefles inplannen, deze krijg je terug als korting als je 1 van de 3 pakketten koopt.

Ons Advies

 Wil je graag snel je rijbewijs halen, zorg dat je dan minimaal 1x per week rijdt, en dat je tijdens deze lessen uitgerust, voorbereid en gefocust bent op het autorijden. 

Hoeveel lessen iemand nodig heeft kan enorm verschillen, in Groningen heeft een leerling gemiddeld 44 lessen nodig voordat hij/zij voor het eerst op examen gaat, in Assen kan dit over het algemeen wat sneller.

Wij proberen hier op basis van de onderstaande punten een indicatie van te geven en deze wordt dan gebruikt om de eerste factuur mee op te stellen.

  1. Heeft de leerling al ervaring met autorijden
  2. Heeft de leerling al een bromfietsrijbewijs.
  3. Hoe snel pakt de leerling het op tijdens de proefles.
  4. Ben je een druk of rustig persoon.
  5. Zie je het gevaar of ben je nog roekeloos.
  6. Ben je een gevoelsmens of juist een denker.
  7. Ben je perfectionistisch of juist tegenovergesteld.

We doen met alle leerlingen die nog nooit hebben gereden een gelijke proefles, zo hebben we ook vergelijkingsmateriaal en kunnen we vrij nauwkeurig inschatten hoeveel lessen iemand nodig heeft. Meestal kunnen de de leerlingen zich er wel in vinden. Zijn het er meer dan in eerste instantie word verwacht, kunnen we ook uitleggen waarom het er meer zijn.

Jouw pakket

We hebben drie pakketten.

In het Zekerheidspakket zit een praktijkexamen inclusief 1 uur voorrijden, een tussentijdse toets inclusief een uur voorrijden, 1 herexamen inclusief een uur voorrijden(voor de helft van de prijs), een proefles en lesmateriaal voor je theorie.

In het Compleetpakket zit een praktijkexamen inclusief 1 uur voorrijden, een tussentijdse toets inclusief een uur voorrijden, een proefles en lesmateriaal voor je theorie.

In het Basis pakket zitten al 9 blokken van 2 lessen, een praktijkexamen inclusief 1 uur voorrijden, een proefles en lesmateriaal voor je theorie.

In deze 3 pakketten wordt de proefles terugbetaald door middel van een korting van €50,-

Pakketten en lessen kun je simpel via de app inkopen. Zodra je je eerste lessen hebt gekocht kun je zelf via de app rijlessen gaan plannen in onze agenda’s.

Rijles kan bij ons al vanaf €48 per les.

Bij ons betaal je alleen voor wat je krijgt, we doen dus niet aan administratiekosten, inschrijfkosten en reserveringskosten zoals de meeste grote rijscholen.

Tussentijdse toets en inzet

We verwachten van alle leerlingen dat ze 1x per week rijden. Minder rijden of onregelmatig rijden kost vaak meer lessen. 

Je gaat op tussentijdse toets als je alles kunt maar nog niet op examenniveau bent. Na je tussentijdse toets bepalen we wanneer je op examen kunt. 

De meeste leerlingen gaan op tussentijdse toets als ze op ongeveer 70% van zij/haar lessen zitten.

Gezakt?

Mocht je onverhoopt niet in 1x slagen, dan ga je zo snel mogelijk op herexamen.
Ben je 1 keer gezakt, moet je van het CBR minimaal 2 weken wachten, zak je vaker dan 7 weken.

Zak je 1 keer, adviseren we om gewoon 1 keer per week te blijven rijden, mocht je dan nog eens zakken is het vaak verstandig om een korte pauze in te lassen.

Na gezakt te zijn, maken we een nieuw plan richting het her-examen.
We plannen deze in zodra deze betaald is.

Voor een NO-examen wordt €50,- extra berekend.
Voor een faalangst-examen wordt €50,- extra berekend.
Deze examens zijn duurder in aankoop en duren ook nog langer, vandaar de meerprijs.

Termijnen betalen?

Nu weten wij ook dat autorijden duur is, je kunt bij ons alles zelf aankopen in de app, je kunt dus zelf bepalen in hoeveel keer je alles aankoopt.